Skip to main content

W

Dobrodošli na Odvratajzing online advertising rečnik. Ova stranica sadrži unose koji započinju na slovo W.


Wait Marketing

Wait Marketing je koncept koji opisuje taktiku prikazivanja reklama ljudima koji su „zatočeni“ ispred ekrana dok nešto čekaju. U digitalu su najčešće u pitanju razni „loading screens“, to jest reklame prilikom učitavanja video igara (Pre-Game advertising) ili drugih programa.


Waterfall

Vodopad je redosled kojim su Ad Mreže uvezane na sajtu publisher-a. Prva mreža ima prvi pik impresije, pa šta preostane od nje ide drugoj u „voopadu“, i tako dalje.


Web App

Web App je najčešće ništa drugo nego sajt koji je „spakovan“ tako da izgleda kao da je u pitanju program. Najčešće se koriste na smart telefonima. U njima je mogućebanersko i drugo reklamiranje.


Webcast

Generički termin za redovni program koji se emituje preko interneta, bio on video ili audio. Audio program se često naziva i Podcast.


Webpage

Bilo koja stranica na internetu.


Wide Skyscraper

Format banera veličine 160×600 piksela.


WWW

Skraćenica za World Wide Web. Još jedno ime za internet u celini (mada je u stvari u pitanju samo onaj njegov deo koji je na „www“ prefiksu).


WYSIWYG

Akronim za „What You See Is What You Get“. Program koji omogućava da se tokom dizajna i kodiranja vidi krajnji rezultat, umesto da se prvo kodira, pa prebacuje u program za gledanje.

[button style=“btn-info btn-lg“ icon=“fa fa-arrow-left“ align=“left“ type=“link“ target=“false“ title=“nazad na rečnik“ link=“http://www.odvratajzing.com/online-advertising-recnik“ linkrel=““]

odvratajzing newsletter

 

Pridruži se listi od 100+ marketara koji čitaju neredovni Odvratajzing njuzleter, pun interesantnosti koje ne staju u Tvit, a prekratke su za blog.