Skip to main content

K

Dobrodošli na Odvratajzing online advertising rečnik. Ova stranica sadrži unose koji započinju na slovo K.

K Weight

Žargonski termin koji se u online advertising-u odnosi na veličinu reklame u kliobjatima, tojest KB.

Key Point Indicator

Uglavnom skraćeno na KPI, Key Point Indicator je termin preuzet iz biznisa, a označava najbitnije faktore na osnovu kojih će se procenjivati uspešnost. U sklopu jedne advertising kampanje uglavnom su u pitanju broj klikova, konverzije, korisničke interakcije ili neki od troškovnih parametara. Dobar izbor KPI-jeva je ključan za pravilno vođenje i ocenjivanje kampanje.

Keyword

Keyword je ključna reč, odnosno termin pretrage u search engine-u. Ključne reči možemo da ciljamo i pravimo kampanje koje ih uzimaju u obzir kroz SEM platforme kao što je AdWords. „Ključna reč“ se ne mora nužno odnositi na samo jednu reč, već i na ceo niz reči koji sačinjavaju jednu pretragu: i „cipele“ i „cipele sa štiklom“ su ključne reči (samo je prva opštija, a samim tim i skuplja za ciljanje).

Keyword Targeting

Ovo je proces tehničkog postavljanja parametara, odnosno odabira ključnih reči, koje ćemo ciljati kroz kampanju na SEM platformi. Najčešće se prave grupe srodnih ključnih reči za koje želimo da postavimo kampanju, tojest za koje želimo da se nadmećemo sa drugim oglašivačima.

[button style=“btn-info btn-lg“ icon=“fa fa-arrow-left“ align=“left“ type=“link“ target=“false“ title=“nazad na rečnik“ link=“http://www.odvratajzing.com/online-advertising-recnik“ linkrel=““]

odvratajzing newsletter

 

Pridruži se listi od 100+ marketara koji čitaju neredovni Odvratajzing njuzleter, pun interesantnosti koje ne staju u Tvit, a prekratke su za blog.