Skip to main content

J

Dobrodošli na Odvratajzing online advertising rečnik. Ova stranica sadrži unose koji započinju na slovo J.


Java

Programski jezik koji se koristi za kodiranje web aplikacija. Ne treba ga mešati sa mnogo popularnijim i raširenijim JavaScript-om.

JavaScript

JavaScript je jedan od osnovnih jezika programiranja za internet i ima veoma široko polje primene, jer dozvoljava lako i brzo izvršavanje programskih zadataka u okviru internet browser-a. Zajedno sa HTML i CSS-om čini „sveto trojstvo“ front end development-a. Ad Tag-ovi se pišu pomoću JavaScript-a, između ostalog.

Jpeg

JPEG je skraćenica za Joint Photographic Experts Group, i jedan od najraširenijih formata za čuvanje slikovnog sadržaja u IT-ju.

jpg

jpg je fajl ekstenzija za JPEG format slika.

Jump Page

Žargonski termin za Microsite koji se otvara nakon kliktanja na reklamu. U suštini, jump page je vrsta pop-up reklame koja je u obliku web stranice. Koriste se da bi „premostile“ put između sajta na kojem je oglas i sajta oglašivača, prikazujući dodatni reklamni sadržaj i pozivajući korisnika da nastavi dalje.

[button style=“btn-info btn-lg“ icon=“fa fa-arrow-left“ align=“left“ type=“link“ target=“false“ title=“nazad na rečnik“ link=“http://www.odvratajzing.com/online-advertising-recnik“ linkrel=““]

odvratajzing newsletter

 

Pridruži se listi od 100+ marketara koji čitaju neredovni Odvratajzing njuzleter, pun interesantnosti koje ne staju u Tvit, a prekratke su za blog.